Fødevarer, du troede var vegetariske, men faktisk indeholder animalske produkter

For vegetarer bør det være en simpel opgave at vælge mad uden kød eller fisk.

Alligevel indeholder en bred vifte af fødevarer - fra slik og indpakkede kornprodukter til vin og endda figner - skjulte animalske ingredienser, hvis variation kan chokere dig.

Fra madfarve afledt af knuste biller til ost, der indeholder et enzym udvundet fra en nyslagtet kalves mave, er det bekymrende nemt for vegetarer at styre ud af kursen uden selv at være klar over det.



Populære snackkæder inklusive Dunkin

Populære snackkæder inklusive Dunkin' Donuts (billedet) bruger et enzym kaldet L. Cysteine. Kilden til dette stof? Andefjer, grisetravere men mest almindeligt - menneskehår

Det er endnu sværere for veganere at holde sig til deres plantebaserede kost, da færdiglavede fødevarer kan skjule en række uønskede animalske produkter.

Jimmy Pierson, talsmand for The Vegan Society, sagde til FEMAIL: 'Etiketter i Storbritannien har tendens til at have allergener, som mælk og æg, med fed skrift, så disse er nemme at få øje på og undgå.

'Andre animalske produkter dukker op, når du måske ikke forventer dem, så læs altid etiketten. Hold øje med honning i for eksempel korn og gelatine i slik«.

Ernæringsekspert og ejer af leverandør af pulvermad, Huel, Julian Hearn, har en mistænksom holdning til emballerede fødevarer.

'Søg mærker online,' råder han. 'Hvis du ikke kan finde ernæringsoplysningerne med det samme på siden, er det højst sandsynligt, at mærket forsøger at skjule det.

'Stol ikke altid på etiketterne - der er en grund til småt, og afhængigt af hvor du er i verden vil det afhænge af emballagereglerne.'

Her er en liste over de fødevarer, du kan bestille på en restaurant, en bar eller i din deli - såvel som i supermarkedet - der indeholder stealth animalske produkter.

Nogle ismærker indeholder caprinsyre, en fedtsyre, der er udvundet af animalsk fedt

Nogle ismærker (til venstre) indeholder caprinsyre, en fedtsyre, der er opnået fra animalsk fedt - mens hvidt sukker (til højre) almindeligvis raffineres ved at bruge knoglekul

DONUTS

Populære snackkæder, herunder Dunkin' Donuts, bruger et enzym kaldet L. Cysteine ​​som 'dejbalsam' i USA.

Kilden til dette stof? Andefjer og grisetraver skønt i 2009 en BBC rapporten hævdede, at det kunne være lavet af menneskehår, hvis det kommer fra kinesiske saloner.

En talsmand for kædens amerikanske forretninger fortalte MailOnline: 'Nogle af vores Dunkin' Donuts-produkter, herunder vores Chokoladekage Donuts og Munchkins®, Big 'n Toasted Sandwich, Texas Toast Grilled Cheese og vores Pretzel Twist, indeholder L-cystein.

'L-cystein, som kan udvindes fra fuglefjer, er en balsam, der bruges til at styrke dejen og er generelt anerkendt som sikker (GRAS) af U.S. Food and Drug Administration.'

Han bekræftede dog, at produkter, der sælges i Dunkin's britiske butikker, ikke indeholder konserveringsmidlet - beskrevet som E920 på ingredienslisten, og i Storbritannien er det endda opført som en sikker mulighed af Vegetarian Society.

Vegetarvenlig mulighed:Sainsburys glaserede ringdonuts

Vegansk venlig mulighed:Co-op Bakery Jam Donuts

CHOKOLADE

Mange chokolademærker bruger vallekraft, som kan indeholde osteløbe - et almindeligt anvendt koagulerende enzym, der udvindes fra en kalves mave efter slagtning. Hvid og mælkechokolade er meget mere tilbøjelige til at falde ind under denne kategori.

I maj 2014 blev Cadbury tvunget til at tilbagekalde to af sine produkter i Malaysia, efter at der blev fundet spor af grise-DNA under et rutinetjek.

Mens de fleste af Cadburys produkter er mærket som egnede til vegetarer, skyldes nogle, som f.eks. dens Dairy Milk Daim-barer, ikke brugen af ​​osteløbe.

McDonald's Hot Chocolate er et andet produkt, som er bekræftet at indeholde animalsk osteløbe.

Vegetarvenlig mulighed:Cadbury's Dairy Milk

Vegansk venlig mulighed: Grøn & sorts hasselnød & ribs

De fleste mærker af tyggegummi er ikke egnede til vegetarer, fordi de almindeligvis indeholder gelatine

De fleste mærker af tyggegummi er ikke egnede til vegetarer, fordi de almindeligvis indeholder gelatine

FLØDEIS

Nogle ismærker indeholder caprinsyre, en fedtsyre, der er opnået fra animalsk fedt. Ifølge The Vegetarian Resource Group bruges det også i slik og bagværk.

Og hvis man skal tro Jamie Oliver, indeholder nogle vaniljeis sekreter fra 'bever analkirtler'.

Madguruen fortalte David Letterman i 2011: 'Det er et produkt kaldet castoreum, det kommer fra en analkirtel fra en bæver. Det er i billige jordbærsirupper og vaniljeis.'

Faktisk angiver Food and Drug Administration i USA castoreumekstrakt som et 'generelt anerkendt sikkert fødevaretilsætningsstof'.

Vegetarvenlig mulighed:Haagen-Dazs Pralines & Cream

Vegansk venlig mulighed:Almond Dream Salted Caramel Ice Cream

TYGGEGUMMI

Mange mærker af tyggegummi - Trident Splash for eksempel - er ikke egnet til vegetarer, fordi de indeholder gelatine.

Dette stof, der også bruges i mange saucer og slik, kommer fra hud, sener, ledbånd og knogler på grise og køer, som koges i vand.

Og hvis du ser lanolin, stearinsyre eller glycerin på en tyggegummipakke, kan du lige så godt æde en stang oksekød. Alle disse ingredienser er lavet af animalsk fedt.

Ifølge Vegan Resource-gruppen: 'De fleste tyggegummier angiver uskadeligt gummibase som en af ​​deres ingredienser, hvilket maskerer det faktum, at petroleum, lanolin, glycerin, polyethylen, polyvinylacetat, petroleumsvoks, stearinsyre og latex kan være blandt komponenterne.

'På grund af standarder for identitet for elementer som gummibase og smagsstoffer, er producenterne ikke forpligtet til at angive alt i deres produkt.'

Vegetarvenlig mulighed:Wrigley's Airwaves

Vegansk venlig mulighed:PUR Spearmint Gum

Figner inkorporerer proteinerne fra døde hvepse, som kan være døde i dem

Figner (til venstre) inkorporerer proteinerne fra døde hvepse, som kan være døde i dem. Gelatine, lavet af de kogte dyreknogler, er det, der giver skumfiduser (til højre) deres hoppende form

JORDNØDDER

Som med tyggegummi bruger visse pakkede nøddeprodukter gelatine som en bindende accent.

Planter's Dry Roasted Peanuts er et bemærkelsesværdigt eksempel.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:KP Tørristede jordnødder

FROSNE GRØNTSAGER

HVAD ER GELATINE?

Gelatine optræder i mange ingredienslister, men hvad er det egentlig lavet af?

Ifølge PETA kommer gelatine fra hud, sener, ledbånd og knogler fra grise og køer, som koges i vand.

Den er rig på kollagen og almindeligvis brugt som geleringsmiddel i desserter, dips, yoghurt, slik og skumfiduser.

Reklame

Gelatine slår igen - denne gang i frosne emballerede grøntsager, inklusive Green Giant's Broccoli og Carrot Steamers - kun tilgængelig i USA.

I Det Forenede Kongerige skal du passe på grøntsags-'steamers'-pakker, som indeholder andre ingredienser, herunder Birds Eye's Steamfresh Penne og Broccoli, som indeholder valle.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Waitroses essentielle grøntsagsblanding

HVIDT SUKKER

Sukker er ikke naturligt hvidt, og for at nå den farve, behandler nogle producenter det ved hjælp af knoglekul - ofte omtalt som 'naturligt kulstof'.

Ifølge PETA får supermarkedsmærker deres sukker fra flere forskellige raffinaderier, hvilket gør det umuligt at vide, om det er blevet filtreret med benkul.

Vegansk venlig mulighed: Tate og Lyles sukker, samt alle typer roesukker.

SPÆS

Ligesom med chokolade indeholder masser af chips vallepulver, som kan bære spor af osteløbe.

Walkers angiver for eksempel tydeligt 'valle' i ingredienslisten på bagsiden af ​​nogle af sine sprøde pakker, som dens tomatketchup-smag.

Derudover er andre gennemblødt i talg (fedt fra membranvæv hos kvæg) - et stof, som McDonald's brugte til at tilberede sine pommes frites med indtil 1990.

Vegetarvenlig mulighed:Sainsbury's Cheddar & Spring Onion Crisps

Vegansk venlig mulighed: Walkers Salt & Eddike smag.

Parmigiano-Reggiano eller Parmesan er lavet med animalsk osteløbe

Parmigiano-Reggiano eller Parmesan (til venstre) er lavet med animalsk osteløbe. Nogle øl og stouts såsom Guinness (til højre) har partikler af fiskeblære, kendt som isinglass, i sig

VIN OG ØL

Isinglass eller fiskeblære bruges som en del af filtreringsprocessen i mange vine, såvel som nogle øl og stouts.

En repræsentant for Cloudy Bay fortalte MailOnline: 'Størstedelen af ​​vine er ikke vegetariske/veganske.'

Fordi mængden af ​​brugt glas er så lille, er selve varen ikke opført som en del af ingredienserne.

VEGETAR ELLER VEGANER?

Vegetarerspis ingen dyr. Dette inkluderer grise, høns, køer, havdyr og alle andre dyr.

Ud over ikke at indtage noget dyrekød,en veganerspiser heller ikke mælkeprodukter, æg eller andre produkter, der stammer fra et dyr.

Veganere undgår også at bruge produkter, der er testet på dyr eller lavet af dyreskind.

Kilde: Kort

Reklame

En talsmand fra Guinness fortalte os: 'Isinglass er et biprodukt fra fiskeindustrien.

'Vi bruger Isinglass i produktionen af ​​Guinness som et fineringsmiddel for at hjælpe med at fjerne gær fra øllet.

'Mens brygningsprocessen fjerner langt størstedelen af ​​eller hele Isinglass, accepterer vi, at nogle mindre spor af Isinglass kan forblive i det færdige produkt.

'Vi forsøger i øjeblikket at evaluere Isinglass's omdømmepåvirkning på vores brand og produkt, og om der skal investeres i at fjerne dette element fra vores brygningsproces.'

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Calsberg og Budweiser.

Fødevarer, der er farvet med et naturligt rødt farvestof, vil oftere end ikke indeholde karmin, lavet af knuste biller

Fødevarer, der er farvet med et naturligt rødt farvestof, vil oftere end ikke indeholde karmin, lavet af knuste biller

MISOSUPPE

Selvom det kan indeholde tofu, en fast bestanddel i mange vegetarers kost, er miso-suppe oftest lavet med dashi (vand, tørret, tang og fiskeflager), som er rygraden i det meste japanske køkken.

Dashi er det, der giver misosuppen og de fleste andre japanske supper dens stærke umami-smag.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Clearspring Instant Miso Suppe

PARMESAN

Det er et lidt kendt faktum, men Parmigiano-Reggiano eller Parmesan anses ikke for autentisk, medmindre det er lavet med animalsk osteløbe.

Dette er en streng regulering, som angiver, at en ost faktisk er parmesan. Kalves løbe optræder også i Pecorino Romano, Grana Padano og Gorgonzola.

Andre oste indeholder også pepsin, et enzym fra grisenes maver.

Vegetarvenlig mulighed:Økologisk Valley Parmesan

Vegansk venlig mulighed:Violife Prosociano, som ikke har noget mejeri og i stedet er baseret på kokoslipider.

Medmindre det

Medmindre det er specificeret, antag aldrig, at misosuppe er vegetarisk, da bouillonen kan indeholde fiskeflager

FIG

En overraskende tilføjelse til denne liste. Selvom figner i sig selv ikke er kød, kan de indeholde insekter såsom døde hvepse.

Dette sker, når en hveps bestøver en figen og sætter sig fast inde i frugten og dør der.

Men når du bider i figen, vil du ikke være i stand til at se den døde hveps indeholdt, da et enzym i frugten omdanner hvepsen til protein.

VEGGIE RESSOURCER

Dummies.com - Lister alle de skjulte animalske ingredienser i mad

Vegetarisk samfund - Nyttige faktaark om ost og andre produkter

Barnivore - Omfattende liste over vegetariske og veganske øl, vine og spiritus.

Vegansk opskriftsklub - Kurateret info om veganervenlige virksomheder.

Tilfældigvis vegansk - Tumblr-konto viser fødevarer, der ikke er kommercielt identificeret som veganske, men sikre for ikke-kødspisere at indtage.

KORT - Sådan handler du vegansk

Reklame

BANANER

Køb altid økologisk, da ikke-økologiske bananer er sprøjtet med et pesticid, som kan indeholde dyredele.

Pesticidet Chitosan, der bekæmper bakterier og forhindrer bananer i at blive overmodne, er ifølge Science Daily lavet af rejer og krabbeskaller.

Så selvom bananen i sig selv, ligesom figner, stadig er en frugt, er forbindelsen, der bruges til at forlænge dens levetid, lavet af animalsk materiale.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Alt organisk

YOGHURT

Disse, især de ikke-fede versioner, såsom Muller Light, indeholder gelatine for at tilføje en cremet, rigere tekstur.

Vegetarer rådes til at læse etiketten omhyggeligt, før de køber et nyt mærke.

En talsmand fra Müller sagde til MailOnline: 'Vi tilbyder forbrugerne en række produkter, fra sundere fedtfrie valgmuligheder med lavt kalorieindhold til tykke og cremede, overbærende desserter.

'Alle ernæringsoplysninger og ingredienser, inklusive gelatine, er vist på pakken, så forbrugerne kan træffe det bedste valg for dem.'

Vegetarvenlig mulighed:Rachels økologiske yoghurt i græsk stil

Vegansk venlig mulighed:Tesco fri for naturlig yoghurt

Ikke-økologiske bananer sprøjtes nogle gange med et pesticid lavet af skaldyr

Ikke-økologiske bananer sprøjtes nogle gange med et pesticid lavet af skaldyr

RØD SLIK

Røde slik eller andre fødevarer, der er farvet med et naturligt rødt farvestof, vil oftest indeholde animalske produkter.

Karmin, som er lavet af døde knuste biller, opstår, når insekterne koges med natriumcarbonat eller ammoniak, som derefter producerer det attraktive, klare røde farvestof.

Masser af andre slik, inklusive Bassett's Jelly Babies og Marks & Spencer's Percy Pigs, indeholder svinekødsgelatine.

Vegeterisk og vegansk venlig mulighed:Marks & Spencer's Veggie Percy

WORCESTERSHIRE Sauce

Et krydderi, der finder vej til mange fødevarer og drikkevarer (Bloody Mary, nogen?) Worcestershire Sauce er lavet af ansjoser.

HVAD ER DASHI?

Dashi er en madlavningsfond, som danner bunden af ​​mange japanske supper inklusive misosuppe.

Det er en let fond lavet med kombu (tørret spiselig tang), vand og bonito-flager (fiskeflager).

Pakket med umami kan fonden også laves uden bonitoflagerne, men du skal muligvis tilsætte krydderier til din mad, da en god (ikke-veggie) dashi har så meget umami, at du ikke behøver at salte din mad.

Reklame

Ligesom dashien i miso giver fisken i saucen den en umami-smag, hvilket er det, der giver maden en mere krydret smag.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Biona Worcester Sauce

APPELSINJUICE

Enhver appelsinjuice, der hævder at være 'hjertesund', er den virkelige synder her. Disse påstande betyder ofte, at juicen indeholder Omega-3 fedtsyrer, som kommer fra fiskeolier.

Hvis en appelsinjuice erklærer, at den indeholder Omega-3'er, bør vegetarer tjekke, hvor de kommer fra.

Vegeterisk og vegansk venlig mulighed:Uskyldig appelsinjuice

MORGENMAG

Der findes en række sukkerovertrukne kornprodukter på markedet, som indeholder oksekødsgelatine, udvundet af dyrs hud, knogler og bindevæv.

Kellogg's Frosted Wheats, for eksempel, har oksekødsgelatine i det for at få sukkeret til at klæbe til kornene. Pop tærter er et andet eksempel

Proteinet er lavet af kogende dyredele i vand og optræder som bindemiddel i mange produkter.

Vegetarvenlig mulighed:Weetabix Weetos

Vegansk venlig mulighed:Jordans Country Crisp

KLARGAVET TÆRTE OG KÆRKER

Disse er nogle gange lavet med spæk, afsmeltet svinefedt, snarere end smør, som er et mejeriprodukt, da førstnævnte koster betydeligt mindre end sidstnævnte og har en længere holdbarhed.

Eksempler omfatter visse mærker af Waitrose wienerbrød, herunder dets Schar Shortcrust Pastry, samt nogle Bird's Eye butterdejsprodukter.

Vegetarvenlig mulighed:Dorset wienerbrød

Vegansk venlig version:Jus Rols Mørdejsblok

MARSHMALLOWS

Traditionelt lavet med pulveriseret skumfidusrod, brugte de fleste kommercielt fremstillede produkter nu gelatine i deres opskrifter.

Den kollagenrige blanding er det, der giver det søde sin faste og hoppende tekstur.

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Frihedsskumfiduser

Sacla Classic Basilikum Pesto indeholder ost lavet med læggenes maveslim

Sacla Classic Basilikum Pesto (til venstre) indeholder ost lavet med kalvenes maveslim. Ansjos er på ingredienslisten for Worcestershire Sauce (til højre)

PESTO

Medmindre der er et tydeligt 'vegetarisk' symbol på flasken, er pesto, selvom det kan virke som det ideelle veggie-venlige produkt, faktisk ikke.

Hvis du medregner standardpraksis med køer, der bliver slagtet, efter at deres kroppe er blevet brugt efter årevis brugt som mælkemaskiner, er den eneste mad, der virkelig er vegetarisk, vegansk mad PETA

Basilikum- og pinjekernessaucen indeholder ofte Pecorino Romano og Grana Padano, som begge er lavet med kalvenes maveslim.

En talsmand for Sacla fortalte MailOnline: 'Vores klassiske basilikumpesto indeholder Grano Padano, en traditionel italiensk ost, som er lavet med animalske produkter. Pestoen er lavet med traditionelle italienske ingredienser.

»Men vi er opmærksomme på folk, der er vegetarer, så derfor har vi udviklet to pestoer, som er velegnede til grøntsager.

'Den ene er vores økologiske pesto, og vi lancerede for nylig fri for gluten og mejeri-pesto, som kom på hylderne i marts, og som er velegnet til vegetarer og veganere.'

Vegetarisk og vegansk venlig mulighed:Sacla fri fra Pesto nr. 9

PETA konkluderer: 'Folk, der ønsker at undgå sådanne grimme ting, bør være sikre på at læse ingredienslisten på de produkter, de køber.

'Og selvfølgelig, hvis man medregner standardpraksis med at dræbe hankyllinger, der er født i æggeindustrien, og det faktum, at køer bliver slagtet, efter at deres kroppe er brugt efter mange års brug som mælkemaskiner, er den eneste mad, der virkelig er vegetar er vegansk mad.'

... OG DE FØDEVARER, DER IKKE INDEHOLDER DYREPRODUKTER

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) kompilerede for nylig en liste af vegansk-venlige fødevarer for at hjælpe veganere med at navigere i supermarkedsjunglen.

SLIK OG CHOKOLADE

Starburst

Haribo – Sour Rainbow Strips, Sour Rainbow Twists

Flyvende tallerkener

Elsker hjerter

Polo Mints Original

Jelly Tots

Sherbet springvand

Kegler

Cadbury Bournville almindelig chokolade

Grønne og sorte – mørk chokolade, hasselnød og ribs, ingefær, maya guld, espresso, krydret chili, citron, mynte

Lindt Excellence – 70 %, 85 % og 90 % mørk chokolade

Ritter Sport Marcipan

Fry's Chokoladecreme

Marks og Spencer Veggie Percy in a Twist og Colin the Caterpillar Sour slik

SPÅD OG POPCORN

Walkers – Salt og eddike, færdigsaltet, rejecocktail, worcestersauce, crinkles simpelthen havsaltet, chipsticks salt 'n' eddike smag

McCoy's – Salt & Malt Eddike, Ultimate Havsalt & Sort Peber, Ultimate Sizzling BBQ Chicken, Ultimate Chargrilled Steak & Peri Peri

Springer Tingly Prawn Cocktail over

Sunbites – sød chili, original

Pringles – Original, BBQ, Paprika, Smokey Bacon

Hula-bøjler – original, salt og eddike,

Kedelchips – let saltede, havsalt og balsamicoeddike, havsalt og knuste sorte peberkorn

Tyrrells Veg Crisps (alle smag bortset fra Crinkly Veg)

Doritos – Let saltet, Chili Heatwave

Tesco Bacon Rashers Snacks, Sainsbury's Bacon Crispies og mange andre baconsnacks af eget mærke

Metcalfe's Skinny Popcorn – Sweet 'n Salt, Havsalt, Wasabi Glaze, Cinema Sweet

Butterkist – sød biografstil, sødt og saltet, saltet med popcorn i mikroovn

KIKS OG KAGER

Foxs festringe

Bourbon kiks

Oreo cookies

Nairns kiks – havre med mørk chokoladechip, ingefærhavre, blandede bærhavre, frugt- og krydderhvedefri

Crawfords Pink Wafers

McVitie's – ingefærnødder, frugtsmåkage, figenruller, kogeplader, chokoladechips

Mr Kipling – Æble- og solbærtærter, syltetøjstærter, siruptærte

Betty Crocker Cake Mix - Super Moist, Devil's Food, Vanilje, Chokolade Swirl, Gulerodskage

Jus-Rol Bake-It-Fresh Pain au chocolate

Fuglens traditionelle vanillecremepulver

SPRED OG TOPPINGS

Lotus glat karamelliseret kikspålæg

Jordnøddesmør

SunPat Choc-A-Nut Peanut Spread

Tesco Bourbon kikspålæg

Hershey's Reese's Shell topping

Gryde

Sainsbury's Raspberry Jelly

SUPPER

Nudler – oksekød og tomat, Bombay Bad Boy, sødt og surt, brasiliansk BBQ bøf, chili oksekød, kinesisk chow mein, Piri Piri kylling, sticky ribben

Batchelors Cup A-suppe – tomat, tomat og basilikum

Heinz Cup Suppe – Grøntsag, Minestrone

Reklame